Highline Direct Connect 2

Het ontstaan van de Paratrooper

In 1997 verkreeg David Montague de opdracht van de Amerikaanse defensie om voor de Amerikaanse Mariniers een tactisch vervoermiddel te ontwerpen. Hangende aan hun parachutes inclusief rugzak èn een compleet uitvouwbare sterke mountainbike moest dit de militairen snel inzetbare mobiliteit bieden in conflictgebieden. Uiteraard in legergroen. Deze fiets is uiteindelijk geproduceerd geworden en succesvol ingezet bij militaire operaties. De Paratrooper was geboren! Tot de dag van vandaag worden er in vele landen naar volle tevredenheid Paratroopers bereden door allerlei sportieve fietsers. Niet voor niets is de enorm brede inzetbaarheid van de Paratrooper ontdekt. Het succes van deze opvouwbare mountainbikes is te danken aan de sterkte van de fiets en de razendsnelle vouwfunctie. De frames zijn van volledig versterkt aluminium De voorvorken zijn geveerd en de fietsen zijn voorzien van stevige schijfremmen. De fietsen onderscheiden zich verder in de afmontage van de onderdelen. Er zijn diverse modellen: de Paratrooper, Paratrooper Pro en de Paratrooper Highline, allemaal met sterke aluminium frames uitgerust met robuuste onderdelen. De gepatenteerde achterdrager (behalve bij de Highline met 27,5 inch wielmaat) kun je gebruiken voor stabiel opbergen, parkeren èn bij onderhoud. mountainbiking – boswachterij - bewaking en surveillance – fietsvakanties - Ook Ideaal voor kofferbak, trein, boot, caravan en camper.


Direct Connect

DirectConnect™ is de nieuwste uitvinding in vouwtechniek van Montague. De vouwsluiting was al de sterkste op de markt maar door ingenieuze techniek is dit nog eens verbeterd t.o.v. het bestaande systeem.

Highline Direct Connect 2

Het frame is een verhaal opzich

Het framemateriaal en hoe het gelast is, dragen in grote mate bij aan de prestaties van een fiets. Dus onze ingenieurs hebben gekozen voor een topkwaliteit 7005 aluminium dat ook in de vliegtuigindustrie wordt gebruikt. Sterk, licht en onverwoestbaar. Uiteraard is het goedkoper om eenvoudiger materialen te kiezen dat het productieproces kan vereenvoudigen en de kosten kan drukken. Daar hebben we niet voor gekozen. We hebben door de keuze van absolute topkwaliteit aluminium ook de beste rijeigenschappen weten te creëren in onze vouwfietsen. De fietsen voelen altijd strak aan bij het duwen op de pedalen terwijl in verticale richting het nodige comfort tijdens het fietsen wordt garandeerd. Het frame is gelakt in een 5-lagen systeem zodat uw kostbare Montague er na vele jaren nog prima uitziet.

Highline Direct Connect Folded

Rackstand

Rackstand is een nieuwe uitvinding van David Montague. Behalve bagagedrager is het tevens een standaard en achterspatbord. Als de achterdrager is neergeklapt is je kostbare fiets gemakkelijk en stabiel op te bergen, te parkeren of kun je de fiets makkelijk schoonmaken. Kortom super handig.

Rack Stand Animation Large

Wat kunnen wij u bieden

De patenten van de Paratrooper vouwbare mountainbikes werden al snel ingezet voor snelle urban-bikes. Dat resulteerde in een tweetal verschillende fietsen als je functionaliteit bekijkt, maar allemaal met een soortgelijk vouwbaar frame. Additionele accessories kunt u eenvoudig met uw fiets mee bestellen